De FoodChallenge is een krachtige manier om het effect van voeding onder de aandacht te brengen van medewerkers.

Wat is de FoodChallenge in het kort?

 

De FoodChallenge is een acht-weeks eet en ontdekprogramma. Eerst twee weken intensieve ‘Challenge’ met dagelijkse content over voeding en nutriënten met daarop afgestemde maaltijden. Daarna volgen zes weken ‘Doorgaan’ met wekelijks tips om de goede gewoontes vol te houden. In acht weken wordt zo een nieuw voedingspatroon uitgelegd en aangeleerd. Veel deelnemers ervaren dat ze meer energie hebben, zich beter kunnen concentreren en zich over de hele linie beter voelen.

Hoe werkt het?

Dit zijn de drie hoofd elementen van de FoodChallenge:

foodchallenge-desktop
Een digitaal programma. Dagelijks een thema via e-mail en op de website, met video’s en infographics. Elke medewerker krijgt een persoonlijke login en kan zijn eigen voortgang bijhouden.
foodchallenge-lunch

De maaltijden. Elke dag is er keus uit twee lunchgerechten in het bedrijfsrestaurant, en zijn er maaltijdtassen voor ontbijt en diner thuis. De maaltijden passen bij het thema van de dag: leren en proeven. Daarnaast zijn er in de hele periode recepten en boodschappenlijsten om zelf te koken.

foodchallenge-foodnmood

Persoonlijke aanwezigheid en begeleiding zorgen voor aandacht en aanspreekbaarheid.

De voedingstherapeut geeft de kick-off workshop, discussieert op de WhatsApp en een indien gewenst tijdens een face-to-face spreekuur op locatie.

Addam regelt alles: er wordt een aan de organisatie aangepaste digitale omgeving beschikbaar gesteld, het eten wordt door uw cateraar verzorgd en de Food Coach komt op locatie de workshop en de persoonlijke adviezen geven.

Elk restaurant is anders. Daarom komen wij samen met de cateraar en u tot een praktisch uitvoerbare en kosteneffectieve oplossing die binnen de FoodChallenge voedingsrichtlijnen passen.

Waarom werkt de FoodChallenge?

De FoodChallenge steunt op drie pijlers:

  1. Kennis. Als je weet hoe voedingsstoffen in je lichaam worden opgenomen, wat ze daar doen, en welke er in je eten zitten, kan je beter begrijpen wat je voelt en eigen keuzes leren maken.
  2. Ervaring. Vers en lekker eten wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt, en deelnemers ervaren direct zelf welke invloed dat heeft op hun vitaliteit.
  3. Sociaal. Door de Challenge samen aan te gaan wordt het nog leuker en makkelijker. Delen van ervaringen en leren van elkaar versterkt de beleving.

Meer weten?

Op www.food-challenge.nl vindt u een indruk van wat medewerkers te zien krijgen. Dit is een kleine impressie, de rest laten we u graag persoonlijk zien!

Neem contact met ons op, en wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.